VUILWATERTANKS

Vuilwatertanks vangt uw afvalwater op, om het vervolgens op een later moment te legen. Het lozen van toiletwater, het is niet alleen onfris, milieu vervuilend maar het kan ook nog eens gevaarlijk zijn voor de gezondheid! Daarom is het lozen van uw vuilwater sinds 2009 in Nederland niet meer toegestaan. Een goede vuilwatertank is dus belangrijk voor uw boot. Niet alleen is dat prettig voor de zwemmers onder ons, ook is het goed voor het milieu. Lozing van vuilwater zorgt helaas voor vervuiling van het oppervlaktewater. Dit terwijl er op dit moment veel maatregelen worden genomen om de waterkwaliteit te verbeteren.

Gelukkig kunnen we zelf wat doen om dit probleem op te lossen. We hoeven er alleen maar voor te zorgen dat ons toiletwater niet meer in het oppervlaktewater terecht komt. Dit kunnen we doen door een vuilwatertank te installeren onze boot. Wij raden Sealand Vuilwatertanks aan. Deze zijn gemakkelijk in te bouwen en komen in verschillende maten. Bij een vuilwatertank, is het ook altijd handig om een elektrisch toilet te installeren met vermaler. Dit is omdat leidingen dan minder snel verstopt zullen raken.

Als watersporters kunnen wij dus zelf bijdragen aan de kwaliteit van ons water!