Update Svalan & ervaring met Hempel Silic One (2023)

Svalan zomer 2023

We hebben dit jaar weer een mooie zomer achter de rug met de Svalan.

Nu staat de boot weer mooi binnen. Maar het is een goede tijd om te kijken hoe het gaat met de Silic One siliconen antifouling van Hempel.

We hebben de boot in oktober uit het water gehaald, en al sinds augustus niet meer gevaren. We verwachtte dus dat de boot behoorlijk vies zou zijn. Maar dat viel reuze mee. Alleen wat bruine slijm wat doorgaans net onder de waterlijn zit was het geval.

We hebben eerst de boot afgesproeid met de hoge drukspuit op de laagste stand. Daarna zijn we met een sopje aan de slag gegaan. Daar er geen aangroei is moeten we de bruine aanslag op de siliconen verfwijderen en uit ons eigen onderzoek is gebleken dat afwasmiddel het beste werkt om de boot schoon te krijgen.

Het beste is om dit twee keer toe doen. Met de eerste keer is ongeveer 80% verdwenen en het laatste verdwijnt bij de 2de beurt. En tevens hebben we de romp en de waterlijn met een zure zeep gedaan om de aanslag van de romp te verwijderen.